TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 26 april 2013

Werknemer wisselt amper van werkgever

DEN HAAG - Het aantal werknemers dat van werkgever wisselt is sinds de jaren '90 van de vorige eeuw nauwelijks toegenomen. Het gaat nu om 13 procent van de werknemers, hetzelfde percentage als in 1994.

Lees verder

Nieuws, 25 april 2013

'Tienduizenden bouwers vervangen door flexwerkers'

DEN HAAG - Tienduizenden bouwvakkers die werden ontslagen omdat er geen werk meer zou zijn, zagen dat flexwerkers hun werk overnamen. Bij twee derde van de ontslagen bouwers was dat het geval, blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV Bouw.

Lees verder

Nieuws, 25 april 2013

Randstad ziet zeer voorzichtig herstel

DEN HAAG - Randstad ziet een zeer voorzichtig herstel op de Europese markten. Dat liet 's werelds op een na grootste uitzendconcern donderdag weten bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

Lees verder

Nieuws, 24 april 2013

'Werknemers onder te hoge werkdruk'

DEN HAAG - Een meerderheid van de werknemers geeft aan dat er te weinig capaciteit is om het werk te verzetten. Werkgevers lopen daardoor het risico personeel kwijt te raken.

Lees verder

Nieuws, 18 april 2013

Werkloosheid boven de 8 procent

DEN HAAG - Het aantal werklozen is vorige maand verder opgelopen, blijkt donderdag uit cijfers van het CBS. 643,000 mensen zaten eind maart zonder werk, wat neerkomt op een werkloosheidspercentage van 8,1 procent.

Lees verder

Nieuws, 12 april 2013

De hoofdpunten uit het sociaal akkoord

DEN HAAG - Het kabinet is met de sociale partners tot een omvangrijk pakket maatregelen voor de toekomst van de arbeidsmarkt gekomen. Hier de belangrijkste punten.

Lees verder

Nieuws, 11 april 2013

Maximale duur WW blijft drie jaar'. Werknemers betalen premie.

DEN HAAG - De maximale duur van de uitkering bij werkeloosheid, de WW, blijft waarschijnlijk drie jaar. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. In plaats van een verkorting van de duur, moeten werknemers nu een eigen bijdrage leveren, die kan oplopen tot 10 euro per maand. Zo draaien de werknemers en werkgevers zelf op voor een derde jaar van de uitkering

Lees verder

Nieuws, 10 april 2013

Payroller mag van rechter niet ontslagen worden

DEN HAAG - Een payrollonderneming mag het contract van een payroller bij de gemeente Enschede niet zomaar opzeggen, als de gemeente wil reorganiseren. heeft de kantonrechter in Enschede geoordeeld. De payroller die werk verrichtte voor de gemeente, is feitelijk in dienst van die gemeente. Payrolling ligt onder vuur, omdat werknemers minder rechten hebben dan werknemers die gewoon in dienst zijn.

Lees verder

Nieuws, 8 april 2013

‘Nederland meest ondernemende land’

Minister van Economische Zaken Henk Kamp opent maandag de Week van de Ondernemer met de boodschap dat het goed gaat met Nederland. Kamp noemt Nederland een van de meest concurrerende, welvarende en innovatieve landen ter wereld. “Met een op de acht Nederlanders die zijn of haar geld verdient als ondernemer zijn we het meest ondernemende land van Europa”, zegt Kamp. NUzakelijk stelde de minister vier vragen over ondernemen in Nederland.

Lees verder

Nieuws, 2 april 2013

Langdurig werklozen meer kans in andere sector

Meer dan de helft van de werklozen die een jaar of langer zonder baan zit, de zogenaamde langdurig werklozen, vindt een nieuwe baan in een andere sector. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Lees verder

Volg ons via