TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 25 april 2013

Randstad ziet zeer voorzichtig herstel

DEN HAAG - Randstad ziet een zeer voorzichtig herstel op de Europese markten. Dat liet 's werelds op een na grootste uitzendconcern donderdag weten bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

Randstad zag de totale omzet vorig kwartaal met 8 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 3,8 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat zakte met 17 procent tot 91,5 miljoen euro. Die ontwikkelingen voldeden aan de verwachtingen van analisten. De nettowinst klom met 3 procent tot 29,7 miljoen euro.

Het bedrijf sprak van een relatief goede start van het jaar. De omzet per werkdag nam nog altijd met 3,7 procent af, maar die afname was beduidend kleiner dan de min van 5,3 procent in het laatste kwartaal van 2012. Daarbij nam de daling gedurende het eerste kwartaal steeds verder af, tot minder dan 3 procent in maart. Die gunstige ontwikkeling zette door in april, aldus Randstad.

Belangrijkste markten
Op de belangrijkste markten ging de omzet van Randstad vorig kwartaal nog altijd achteruit. De daling was het sterkst in Frankrijk, waar de opbrengsten 12 procent lager lagen dan een jaar eerder. In Nederland zakte de omzet met 1 procent, in de Verenigde Staten met 3 procent.

Randstad wist zijn kosten met 24 miljoen euro te verlagen ten opzichte van de eerste 3 maanden van 2012. Het bedrijf blijft de komende maanden sterk op de kosten letten, maar verwacht in het lopende kwartaal wel wat meer uit te geven door nieuwe investeringen in marketing.

Bron: AFN

Volg ons via