TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 24 april 2013

'Werknemers onder te hoge werkdruk'

DEN HAAG - Een meerderheid van de werknemers geeft aan dat er te weinig capaciteit is om het werk te verzetten. Werkgevers lopen daardoor het risico personeel kwijt te raken. Dit blijkt uit een onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group onder 5 miljoen werknemers bij 400 organisaties.

Uit het onderzoek blijkt verder dat wereldwijd 39 procent van de werknemers aangeeft een goede werk-privébalans te missen. In Nederland is dat 29 procent. Door het ontbreken van deze balans speelt een kwart van de werknemers met de gedachte om het bedrijf te verlaten.

Ondersteuning
“Niet alleen de werkdruk lijkt te zijn toegenomen, ook de ondersteuning die bedrijven bieden om de balans te verbeteren, blijft achterwege”, legt Monique Sliekers  van Hay Group Benelux uit. “Dit mondt uiteindelijk uit in grotere ontevredenheid en kan tot lagere productiviteit leiden.”

Volgens Hay Group hechten vooral Nederlandse werkgevers minder belang aan de verhouding tussen werk en privé. In 2011 zei 57 procent van de werkgevers dat de werk-privéverhouding van belang was. Een jaar later is dat gedaald naar 47 procent. Wereldwijd zegt 56 procent van de werknemers het gevoel te hebben dat werkgevers de balans tussen werk en privé respecteren.

Bron: NUzakelijk

Volg ons via