TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 24 april 2015

Meer afgestudeerde hbo'ers vinden baan

Het aantal afgestudeerde hbo'ers met een baan neemt toe. De werkloosheid onder deze groep is het afgelopen jaar gedaald van 7,3 procent naar 6,5 procent. Dit blijkt uit de HBO-Monitor, het jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten.

Lees verder

Nieuws, 22 april 2015

Helft Nederlandse werknemers wil dit jaar nieuwe baan

Meer dan de helft van de werknemers wil dit jaar nog van baan wisselen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Loonwijzer en Monsterboard. In de IT- en telecomsector steeg dit aantal het hardst, waarschijnlijk doordat werknemers uit deze sector over het algemeen sneller op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. In de horeca en toerisme sector is men het minst tevreden over de huidige baan en wil maar liefst 68 procent graag elders aan de slag.

Lees verder

Nieuws, 16 april 2015

Wet thuiswerken overbodig?

Er komt een wettelijk recht op thuiswerken en flexibel werken. De Eerste Kamer heeft daar dinsdag mee ingestemd. Werknemers krijgen hierdoor meer mogelijkheden om zelf hun werktijden te regelen en thuis te werken. Nu rijst de vraag: is dat echt nodig?

Lees verder

Nieuws, 13 april 2015

Doorstroom naar vast dienstverband neemt af

Het doorstromen van een flexibel contract naar een vast dienstverband wordt steeds minder vanzelfsprekend. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Lees verder

Nieuws, 10 april 2015

Positieve berichten over midden- en kleinbedrijf

Er klinken positieve berichten over de financiƫle situatie van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven. Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door ondernemers in het eerste kwartaal van 2015 ruim 23% gedaald t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014 daalde het aantal aanvragen met 9%.

Lees verder

Volg ons via