TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 12 april 2022

'Te hoge eisen werkgevers houden krapte arbeidsmarkt in stand'

Werkgevers stellen te hoge eisen aan werknemers en houden daarmee de krapte op de arbeidsmarkt in stand. Werkgevers stellen onredelijke eisen op het gebied van leeftijd en bepaalde vaardigheden.

Dat stellen arbeidsmarktdeskundigen in een interview op Nu.nl. Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg legt uit dat 45-plussers vaak al worden bestempeld als te oud, minder productief of dat het voornamelijk mensen zijn met fysieke en mentale problemen. De krapte heeft er volgens Wilthagen niet voor gezorgd dat dit soort vooroordelen zijn verdwenen, terwijl werkgevers vaak geen idee hebben welke vaardigheden deze mensen hebben.

Werkgevers zijn volgens Wilthangen veel te kieskeurig en blijven maar zoeken naar de perfecte kandidaat. "Maar ze kunnen ook gewoon accepteren dat sommige mensen nog enkele weken moeten bijleren. Dat kan in een werk-leertraject."

Algemeen directeur Jos Verhoeven van maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation signaleert ook dat er geen keerpunt is waarop werkgevers geïnteresseerder raken in oudere werknemers, omdat de werkgevers het risico te groot vinden op doorbetaling bij ziekte. Verhoeven zou daarom graag zien dat de wetgeving wordt aangepast.

De deskundigen menen ook dat de coronacrisis veel problemen heeft verbloemd, zoals de vergrijzing en het grote aantal deeltijdwerkers in Nederland, het hoogste in Europa. Betere kinderopvangregelingen en flexibel roosteren zou het aantrekkelijker moeten maken voor deeltijders om meer uren te maken.

Volg ons via