TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 30 augustus 2011

Vacaturesites populair onder werkzoekenden

Bijna alle werkzoekenden, zo’n 95 procent, maken gebruik van vacaturewebsites bij het zoeken van een baan. Ook uitzendbureaus blijken populair, zo’n 83 procent van de respondenten maakt gebruik van de diensten van een bureau bij het vinden van werk. De top 5 wordt afgesloten door zoekmachine Google en de ‘ouderwetse’ krant met 61 procent. Opvallend is dat 13 procent van de ondervraagden ook zelf een oproep op social media plaatst. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 4200 werkzoekenden met verschillende achtergronden.

Lees verder

Nieuws, 26 augustus 2011

Young professionals behoefte aan coaching

De zogenaamde Young Professionals 2.0, de studenten en starters op de arbeidsmarkt, zijn hoogopgeleid, zelfbewust, ambitieus en zelfstandig. Opmerkelijk is dat zij in hun werk op zoek zijn naar structuur. Zij maken het liefst gebruik van een vaste werkplek en geven de voorkeur aan face-to-face contact, ondanks het feit dat zij beschikken over de nieuwste communicatiemiddelen. Dit blijkt uit het Trendrapport 2011 van ASA Student en Ad Rem Young Professionals.

Lees verder

Nieuws, 23 augustus 2011

Van flexibele schil naar flexibele kern

Het aantal werknemers dat flexibel werkt zal naar verwachting de komende jaren flink gaan toenemen. Bedrijven trekken gespecialiseerde interim-professionals aan om gebruik te maken van hun expertise voor een bepaald project. Inmiddels maken deze professionals niet alleen deel uit van de flexibele schil van het bedrijf, maar dringen steeds vaker door tot in het hart van de organisatie. Er vindt een verschuiving plaats van flexibele schil naar flexibele kern.

Lees verder

Nieuws, 19 augustus 2011

Hoger opgeleiden houden werk en privé gescheiden

Nederlandse hoogopgeleide werknemers houden werk en privé strikt gescheiden. Collega’s worden over het algemeen wel aardig gevonden, maar slechts 21 procent heeft via zijn werk wel eens een vriendschap opgebouwd. Ondanks het feit dat driekwart van de hoger opgeleiden prima overweg kan met zijn collega’s, wordt de omgang buiten werktijd niet voortgezet.

Lees verder

Nieuws, 16 augustus 2011

Aantal vacatures ligt gestegen

Het aantal openstaande vacatures neemt gestaag toe. Eind juni 2011 stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 137.000 vacatures open. Dat waren er 2000 meer dan in het eerste kwartaal van 2011. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder

Nieuws, 12 augustus 2011

Arbeidsvoorwaarden erg belangrijk in vacaturetekst

Gunstige arbeidsvoorwaarden in een personeelsadvertentie, zoals salaris en flexibele werktijden, zijn voor 51 procent van de werkzoekenden doorslaggevend om te solliciteren. Eén op de vijf ondervraagden vindt de toon en schrijfstijl van de vacaturetekst van groot belang.

Lees verder

Nieuws, 10 augustus 2011

Werkeloosheid onder mannen gestegen

Het aantal werkloze mannen van 25 tot 45 jaar is de afgelopen drie jaar ruim verdubbeld. In 2008 waren er 46.000 werkelozen mannen en in 2011 is dit aantal opgelopen tot 99.000. Deze groep is daarmee het hardst getroffen door de economische crisis. Dit blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder

Nieuws, 5 augustus 2011

Nederlanders tevreden over balans werk en privé

Nederlandse werknemers zijn over het algemeen erg tevreden over de balans tussen hun privé- en werkleven. Zo’n 88 procent zegt dat de verhouding in balans of goed is. Bij de keuze tussen twee banen is de balans tussen werk en privé voor 42 procent van de ondervraagden doorslaggevend. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek onder ruim 2500 financiële, HR en algemene managers.

Lees verder

Nieuws, 2 augustus 2011

Toename tijdelijk contract met uitzicht op vast

Werknemers hebben steeds vaker een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft hier vooral jongere werknemers en werknemers in de snel groeiende zorgsector. In 2010 waren er ruim 6,3 miljoen werknemers, waarvan het merendeel (85 procent) een vast contract met vaste uren had. Het aantal tijdelijke contracten met uitzicht op een vaste aanstelling was 6 procent, dit percentage is verdubbeld sinds 1996. De overige 9 procent bestond uit flexwerkers, zoals uitzend- en oproepkrachten.

Lees verder

Volg ons via