TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 12 augustus 2011

Arbeidsvoorwaarden erg belangrijk in vacaturetekst

Gunstige arbeidsvoorwaarden in een personeelsadvertentie, zoals salaris en flexibele werktijden, zijn voor 51 procent van de werkzoekenden doorslaggevend om te solliciteren. Eén op de vijf ondervraagden vindt de toon en schrijfstijl van de vacaturetekst van groot belang.

Voor 17 procent is de bedrijfsinformatie in de vacaturetekst de reden om naar een functie te solliciteren. De minst belangrijke factor in een vacaturetekst blijkt de reistijd te zijn, slechts 12 procent van de respondenten neemt dit mee in de keuze voor een baan.

In een goede vacaturetekst komt het employer brand sterk naar voren. Hoe is de werksfeer? Wat zijn de geboden mogelijkheden? Wat wordt er van de toekomstige werknemer verwacht? En het belangrijkste punt; wat is het onderscheidend vermogen van het bedrijf?

Nu de krapte op de arbeidsmarkt weer toeneemt, is het goed om te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factoren zijn voor kandidaten. De vacaturetekst is toch vaak de eerste kennismaking die werknemers met de organisatie hebben en moet dus een aantrekkelijk beeld geven van de werkgever.

Bron: online onderzoek van Unique onder 506 respondenten.

Volg ons via