TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 26 augustus 2011

Young professionals behoefte aan coaching

De zogenaamde Young Professionals 2.0, de studenten en starters op de arbeidsmarkt, zijn hoogopgeleid, zelfbewust, ambitieus en zelfstandig. Opmerkelijk is dat zij in hun werk op zoek zijn naar structuur. Zij maken het liefst gebruik van een vaste werkplek en geven de voorkeur aan face-to-face contact, ondanks het feit dat zij beschikken over de nieuwste communicatiemiddelen. Dit blijkt uit het Trendrapport 2011 van ASA Student en Ad Rem Young Professionals.

De werksfeer binnen een bedrijf is zeer bepalend voor de Young Professional 2.0, hij wil graag zijn kennis delen en met collega’s kunnen samenwerken. De verdeling van werk en privé is minder belangrijk voor de jongere generatie werknemers, zij zijn flexibel en hechten op dit punt minder aan structuur. Wel is een goede balans erg belangrijk net als flexibiliteit in werktijden.

Hoewel de Young Professional graag zelfstandig werkt, doet hij dit het liefst onder de vleugels van een ervaren werknemer, een coach uit de babyboomgeneratie. De Young Professionals worden vaak bestempeld als arrogant, terwijl zij juist behoefte hebben aan collega’s en managers van wie ze kunnen leren. Alleen dan niet in een direct aansturende vorm, maar in een faciliterende coachende functie.

Voor werkgevers is dus niet alleen de manier van aansturing belangrijk, maar ook de samenwerking tussen de huidige werknemers en de Young Professionals. Dit proces kan even tijd in beslag nemen, maar biedt duidelijke kansen voor bedrijven. Door de oudere generatie te laten delen met de jongere werknemers blijft belangrijke kennis voor het bedrijf behouden.

Volg ons via