TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 augustus 2012

Aantal uitzenduren neemt weer iets toe

DEN HAAG - Na 3 kwartalen van krimp is het het aantal uren dat wordt gewerkt voor uitzendbureaus in het tweede kwartaal van dit jaar met bijna 2 procent gegroeid vergeleken met het vorige kwartaal. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Nieuws, 28 augustus 2012

Weinig balans in woon-werkverkeer

DEN HAAG – Bewoners van het noorden van Nederland wonen het verst van hun baan af. Oost-Groningers leggen gemiddeld liefst 22,3 kilometer (enkele reis) af tussen woon- en werkplek. De gemiddelde reisafstand voor Nederlandse werknemers is veertien kilometer. Inwoners van Delft en het Westland hoeven hemelsbreed gemiddeld niet verder dan acht kilometer af te leggen.

Lees verder

Nieuws, 27 augustus 2012

Werkloosheid neemt toe bij bijna alle partijen

DEN HAAG - De werkloosheid zal de komende jaren blijven toenemen en voor de mensen die wel werk hebben vallen de lonen lager uit. Dit blijkt uit de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma’s die het CPB maandag bekend hebben gemaakt.

Lees verder

Nieuws, 24 augustus 2012

'Ondernemers onderscheiden zich in crisis'

DEN HAAG – In crisistijd komen de echte ondernemers bovendrijven en worden de verschillen tussen ondernemers groter. Dit verklaart Ruud van Dusschoten, directeur business banking bij ING Nederland, in een gesprek met NUzakelijk.nl. “Het klinkt cliché maar de echte ondernemers blijven ondernemen. Die hebben bijvoorbeeld op tijd ingegrepen”, aldus de directeur. “De goede ondernemers komen er linksom of rechtsom toch wel.”

Lees verder

Nieuws, 22 augustus 2012

CPB: begrotingstekort in 2013 op 2,7 procent!

urgent Het Nederlandse begrotingstekort bedraagt volgend jaar 2,7 procent, ofwel 17 miljard euro. Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) vandaag in de concept-cijfers van de Macro Economische Verkenning 2013. . CPB: Kerngegevens 2010-2013 Open pdf (92,6 kB) Dat geeft consumenten en bedrijven het vertrouwen dat de overheid in staat is het tekort voldoende terug te brengen. Minister Jan Kees de Jager van FinanciënDe Nederlandse economie trekt in 2013 aan met een bescheiden groei van 0,75 procent van het bruto binnenlands product, na een krimp van 0,5 procent dit jaar, aldus het CPB.

Lees verder

Nieuws, 20 augustus 2012

Bedrijfsinvesteringen groeien weer licht

DEN HAAG - Nederlandse bedrijven hebben in juni voor het eerst sinds januari weer meer geïnvesteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het totaal aan grote investeringen in juni ruim 3 procent hoger uitkwam dan in juni 2011. In mei was er nog sprake van een krimp van 6 procent.

Lees verder

Nieuws, 18 augustus 2012

PvdA wil bouwsector stimuleren

DEN HAAG – De BTW op bouwprojecten moet omlaag van 19 naar 6 procent. Verder moet de huizenmarkt uit het slop worden getrokken door meer starterswoningen te bouwen en voor starters op de woningmarkt 25.000 leningen te verstrekken.

Lees verder

Nieuws, 17 augustus 2012

Coaching populairste beroep voor zzp'er

DEN HAAG - Het opleiden van andere mensen is het populairste beroep onder zzp’ers. Ongeveer 15 procent van alle eenpitters zegt iemand te coachen of training te geven. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group onder 5000 zelfstandigen. De bediening of de facilitaire dienstverlening blijkt het minst populair.

Lees verder

Nieuws, 16 augustus 2012

Vooral handel en zorg zoeken personeel

DEN HAAG - Ondanks de oplopende werkloosheid en een slinkend aantal vacatures zijn in sommige sectoren nog altijd tienduizenden mensen nodig. Koploper is de handel, waar ondanks een forse afname van het aantal vacatures nog altijd ruim 20.000 mensen nodig waren in het tweede kwartaal van dit jaar. Ook in de zorg zijn nog bijna 17.000 vacatures, terwijl in de specialistische zakelijke dienstverlening (onder andere de uitzendbranche) 12.500 en in de industrie ruim 10.500 mensen nodig zijn, blijkt uit CBS-cijfers.

Lees verder

Nieuws, 15 augustus 2012

Talenten vaak niet langer dan vier jaar bij dezelfde organisatie

Cijfers uit de nieuwe Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) tonen aan dat bijna een kwart van de hogeropgeleide werknemers die zichzelf als talentvol beschouwen actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Degenen die zichzelf talentvol vinden zijn actiever op zoek naar een nieuwe baan dan andere hoogopgeleiden. In de leeftijdscategorie 25-35 jaar is 14% actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. 24% van de talenten is niet op zoek naar een nieuwe baan.

Lees verder

Volg ons via