TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 15 augustus 2012

Talenten vaak niet langer dan vier jaar bij dezelfde organisatie

Cijfers uit de nieuwe Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) tonen aan dat bijna een kwart van de hogeropgeleide werknemers die zichzelf als talentvol beschouwen actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.
Degenen die zichzelf talentvol vinden zijn actiever op zoek naar een nieuwe baan dan andere hoogopgeleiden. In de leeftijdscategorie 25-35 jaar is 14% actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. 24% van de talenten is niet op zoek naar een nieuwe baan.
Talenten willen een auto van de zaak, een dertiende maand en winstdelingen. Daarnaast vinden zij uitdaging en persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan de omgang met collega’s. Jonge hoog opgeleiden vinden een interessante baan daarnaast belangrijker dan geld, en zij zijn dan ook bereid om hiervoor geld in te leveren. In het algemeen geeft 60% van de 10.000 ondervraagden aan dat zij geen geld willen inleveren voor een interessantere baan. 20% van de hoger opgeleiden wil maximaal vier jaar bij dezelfde werkgever werken. Onder de jongeren tot 30 jaar geeft 41% aan dat ze niet langer dan vier jaar bij dezelfde organisatie willen werken. Hieruit blijkt dat het idee van talentmanagement onder druk staat. Dacht de werkgever eerder nog dat talent behouden kon worden door het bieden van traineeships, onderzoek wijst uit dat dit niet voor iedereen geldt. Traineeships zijn geliefd onder studenten die bedrijfskundige-, bestuurskundige- of technische studies hebben gevolgd.   

Consequenties voor de werkgever
Het onderzoek toont verder aan dat 65% van de hoger opgeleiden graag wil samenwerken in talentenpools per branche, zodat ze bijvoorbeeld eerst gaat werken bij bedrijf A en vervolgens bij bedrijf B. Volgens Dick Koopman, directeur marketing, competences & communicatie van Yacht, is dit wellicht een goede oplossing om talent te binden. Organisaties moeten dus met creatieve oplossingen komen om talenten langer vast te kunnen houden.

Bron: ANP

Volg ons via