TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 8 december 2011

Flexwerken stimuleert gezond gedrag

Werknemers die flexibel werken gaan zich hierdoor gezonder gedragen, wat resulteert in werknemers die zich beter en gezonder voelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de University of Minnesota onder ruim 600 kantoormedewerkers.

De werknemers werden bestudeerd zowel voor als na het invoeren van flexwerken. Het flexibel werken hield in dat zij voortaan mochten werken waar en wanneer zij dat zelf wilden, overleg met leidinggevenden was hiervoor niet nodig. De veranderingen in hun gezondheid en gedrag werden vervolgens vergeleken met kantoormedewerkers die niet deelnamen aan de nieuwe manier van werken.

De flexwerkers, sliepen gemiddeld 52 minuten langer voor een werkdag. En voelden zich minder verplicht om te gaan werken als zij eigenlijk ziek waren. Opvallend is wel dat zij, indien nodig, sneller naar de huisarts gingen. De werknemers hadden meer controle over hun eigen agenda, waardoor het stressniveau daalde. Het zorgde onder andere voor meer energie, meer nachtrust, een algeheel gezonder gevoel en minder emotionele uitputting en stress.

Flexwerken moedigt werknemers aan om beter voor zichzelf te zorgen, wat bijdraagt aan een beter welzijn en extra motivatie. Uiteindelijk tellen de resultaten en niet de tijd die op kantoor wordt doorgebracht.

Volg ons via