TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 december 2013

Nederlandse economie komt langzaam in herstelfase

Het conjunctuurbeeld was in december beter dan in de maand november. De economische indicatoren toonden meer verbeteringen dan verslechteringen.

Lees verder

Nieuws, 30 december 2013

Nederlander minder somber over economische toekomst

Nederlanders zijn weer iets optimistischer. Zes op de tien Nederlanders verwachten dat hun economische situatie het komende jaar gelijk blijft of verbetert.

Lees verder

Nieuws, 24 december 2013

Omzet uitzendbranche stijgt met name in de administratieve sector

De omzet in de Nederlandse uitzendbranche is in de maand november met 2 procent gestegen op jaarbasis.

Lees verder

Nieuws, 20 december 2013

Groei voor het MKB in 2014

Volgens een peiling van het onderzoekbureau Panteia zal het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in 2014 een afzetgroei van 1 procent laten zien. In 2013 was er bij het MKB een krimp van 2 procent.

Lees verder

Nieuws, 19 december 2013

Werkloosheid gedaald en het aantal WW-uitkeringen neemt toe.

De werkloosheid in Nederland is in de maand november gedaald tot 8,2 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Lees verder

Nieuws, 17 december 2013

Nederlandse economie klimt langzaam uit recessie

De Nederlandse economie zal naar verwachting volgend jaar een half procent groeien en klimt hiermee heel voorzichtig uit de recessie. Het herstel van de arbeidsmarkt laat iets langer op zich wachten, de werkloosheid loopt op naar 7,5 procent in 2014. Dit maakt het CPB vandaag bekend in de decemberraming.

Lees verder

Nieuws, 10 december 2013

Een half miljoen WW'ers in 2014

DEN HAAG – De uitkeringsinstantie UWV denkt dat het aantal mensen met een WW-uitkering eind van dit jaar op ongeveer 435.000 ligt. Dat zijn er 95.000 meer dan eind 2012. Het aantal WW'ers stijgt volgend jaar naar verwachting nog meer tot bijna 500.000 eind 2014. UWV maakte dit vandaag bekend.

Lees verder

Nieuws, 10 december 2013

Werkgevers zien de arbeidsmarkt licht herstellen

DEN HAAG - Nederlandse werkgevers zien de arbeidsmarkt, na jaren van krimp, weer aantrekken. Vooral de verwachte groei van de industrie is een duidelijke breuk met de afgelopen jaren. Dat stelt uitzendconcern Manpower op basis van eigen marktcijfers.

Lees verder

Nieuws, 9 december 2013

Ondernemer laat de flexwerker eerder gaan

DEN HAAG - Ruim 25 procent van de ondernemers denkt flexwerkers eerder te laten gaan, na de invoering van nieuwe ontslagregels. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van TNS Nipo en zakenkrant Het Financieele Dagblad (FD).

Lees verder

Nieuws, 3 december 2013

Vergrijzing zorgt nog niet voor extra banen

De vergrijzing zorgt de komende jaren voor veel minder vacatures dan eerder was voorzien. Dat komt mede doordat werknemers door de recent gewijzigde pensioenregels langer blijven doorwerken. Dat blijkt uit een rapport van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

Lees verder

Volg ons via