TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 28 februari 2012

Weinig Nederlandse vrouwen aan de top

De verdeling tussen mannen en vrouwen in topfuncties is nog altijd niet gelijk. Bestuurs- en managementposities worden in de meeste gevallen (71 procent) door een man ingevuld. In vergelijking met andere Europese landen scoort Nederland niet hoog, wij staan bijna onderaan de lijst met slechts 19 procent vrouwen die topfuncties bekleden. Dit blijkt uit onderzoek van Mercer onder 5.321 organisaties in 41 EMEA-landen (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

Lees verder

Nieuws, 24 februari 2012

Goede werknemers één van de belangrijkste succesfactoren

Investeren in goed gekwalificeerde werknemers is volgens CFO’s een van de belangrijkste succesfactoren voor bedrijfsgroei tijdens de recessie. Dit blijkt uit de CFO Breakfast Meeting, georganiseerd door Michael Page International, Coleridge & Valmore en Deloitte.

Lees verder

Nieuws, 21 februari 2012

Werknemer vertrekt bij gebrek aan carrièrekansen

Een gebrek aan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden blijkt de belangrijkste reden voor werknemers om een bedrijf verlaten. Werknemers die geen perspectief hebben binnen hun huidige baan, gaan dus op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone onder ruim 16 duizend werknemers uit diverse Europese landen, waaronder Nederland en België.

Lees verder

Nieuws, 17 februari 2012

Werkgevers en kandidaten lopen elkaar mis op de online arbeidsmarkt

Werkgevers en werknemers hebben moeite om elkaar te vinden op de online arbeidsmarkt. Deze miscommunicatie heeft verschillende oorzaken, één daarvan is de te afwachtende houding van zowel werkgevers als werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Lees verder

Nieuws, 14 februari 2012

Nederlandse werknemers erg ondernemend

Nederland staat wereldwijd op de vijfde plaats wat betreft het aantal ondernemende werknemers, ook wel intrapreneurs genoemd. Dat blijkt uit het jaarrapport 2011 van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Plaats één tot en met vier worden ingenomen door Zweden, Denemarken, België en Finland.

Lees verder

Nieuws, 10 februari 2012

Werkgevers onderschatten behoefte aan loopbaanadvies

Een grote meerderheid van de Nederlandse professionals, 85 procent, is van mening dat hun potentieel en talenten beter benut zouden worden met goed loopbaanadvies. Werkgevers maken nog niet optimaal gebruik van de talenten die zij in huis hebben, doordat er te weinig aandacht aan loopbaanadvies wordt gegeven. Dit blijkt uit onderzoek van Noloc onder 890 werkgevers en werknemers in Nederland.

Lees verder

Nieuws, 7 februari 2012

HR besteedt steeds meer uit

HR-afdelingen zullen in de toekomst steeds meer taken uitbesteden aan externe partijen en processen zullen verder geautomatiseerd worden. Op die manier kunnen HR-managers meer aandacht besteden aan het personeel en de (loon)kosten. Dit zijn de belangrijkste conclusies van een whitepaper van ADP, waarvoor ruim 260 Nederlandse managers zijn ondervraagd.

Lees verder

Nieuws, 3 februari 2012

Nederlandse managers checken referenties

Een grote meerderheid van de Nederlandse managers, ongeveer 87 procent, checkt referenties telefonisch na of met behulp van zakelijke online netwerken zoals LinkedIn. Nederland scoort hiermee hoger dan alle andere landen in Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Accountemps onder ruim 2500 HR, financiële en algemene managers uit 11 landen.

Lees verder

Volg ons via