TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 27 februari 2013

Economisch vertrouwen eurozone krabbelt op

DEN HAAG - Het vertrouwen van consumenten en producenten in de economie van de eurozone is deze maand verder verbeterd. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie woensdag heeft gepubliceerd. De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, ging in februari met 1,6 punten omhoog tot 91,1. Die stijging was vooral te danken aan een groeiend optimisme in de industrie en dienstensectoren.

Lees verder

Nieuws, 26 februari 2013

Ronald Dekker: Alsmaar flexibelere arbeidsmarkt niet beter

Tilburg - De voordelen van nog meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt wegen niet op tegen de nadelen stelt Ronald Dekker, arbeidseconoom ReflecT-Tilburg University. Een flexibele arbeidsmarkt is gunstig, maar flexibilisering heeft een eindpunt ook al zou je anders denken als je de discussies over de arbeidsmarkt onder economen volgt.

Lees verder

Nieuws, 23 februari 2013

'Versoepeling ontslagrecht lost niets op'

DEN HAAG - Versoepeling van het ontslagrecht lost geen enkel probleem op en jaagt mensen in moeilijke tijden de stuipen op het lijf. Dat heeft CNV-voorzitter Jaap Smit zaterdag gezegd in het radioprogramma TROS in bedrijf.

Lees verder

Nieuws, 22 februari 2013

'Bonus steeds vaker afhankelijk van prestatie op lange termijn'

DEN HAAG - Bonussen in de financiële sector worden steeds vaker bepaald op basis van langetermijnprestaties. Presteren op de korte termijn wordt minder royaal beloond. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer onder grote banken en verzekeraars in 21 landen. Werknemers in de financiële sector krijgen een basissalaris, een jaarlijkse bonus en een langetermijnbonus.

Lees verder

Nieuws, 20 februari 2013

Tekort aan techneuten wereldwijd probleem

DEN HAAG – Een meerderheid van de ondernemers wereldwijd ziet een tekort aan technische vakkrachten als een bedreiging van de productiviteit en de toekomstige groei en winstgevendheid.

Lees verder

Nieuws, 19 februari 2013

En we werkten nog lang en gelukkig...

Gisteravond besteedde het VPRO-programma Tegenlicht een gehele uitzending aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Een arbeidsmarkt waar niet geld verdienen, maar geluk het belangrijkste streven is.

Lees verder

Nieuws, 19 februari 2013

Uitzendbranche krimpt

De uitzendbranche is 2013 niet zo positief begonnen. In de eerste vier weken van dit jaar was er 3 procent minder werkgelegenheid voor uitzendkrachten dan een jaar eerder. Dit maakte ABU, brancheorganisatie voor uitzendondernemingen, vandaag bekend.

Lees verder

Nieuws, 14 februari 2013

Nederland weer in recessie

DEN HAAG - Nederland is opnieuw in een recessie beland. De economie is in het vierde kwartaal van 2012 met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Lees verder

Nieuws, 14 februari 2013

Moeilijke economie raakt Randstad

DEN HAAG - Randstad heeft ook in het laatste kwartaal van vorig jaar last gehad van de moeilijke economische omstandigheden. De omzet van het uitzendconcern kwam daardoor lager uit dan in het laatste kwartaal van 2011 en het nettoverlies liep op.

Lees verder

Nieuws, 12 februari 2013

Te laat op het werk? Geen smoesjes!

Meer dan een kwart van de werknemers komt minstens één keer per maand te laat. En tja wat gebruik je dan als excuus? Een goed excuus is essentieel; een bevroren autoslot, een bevalling of de laptop vergeten?

Lees verder

Volg ons via