TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 24 januari 2016

Werkgever lijkt bij ontslag eerder te schikken

Er wordt sinds de invoering van het nieuwe ontslagrecht, nu een half jaar geleden, vaker geschikt  werkgevers en werknemers. De daar aan verbonden betaalde ontslagvergoedingen zijn regelmatig hoger dan wettelijk wenselijk is. Dat meldt de NOS na een rondgang onder kantonrechters en arbeidsrechtsadvocaten.

Reden
Een oorzaak kan zijn dat werkgevers het liever niet in de rechtszaal willen uitvechten. Volgens de nieuwe wet moet een werkgever aan beduidend strengere eisen voldoen wil het zijn werknemer kunnen ontslaan. Daardoor zijn werkgevers bang afgewezen te worden in de rechtszaal, zegt Monetta Ulrici namens de commissie Arbeidsrecht van de Kring van kantonrechters tegen de NOS.

"Werkgevers weten dat de werknemer sneller met het ontslag akkoord zal gaan als de ontslagvergoeding hoger is. Dan lopen ze minder het risico dat de rechter het ontslag afwijst", aldus Ulrici.

Ontslagafwijzing
Het aantal ontslagafwijzingen door een rechter is sinds de nieuwe wetgeving ook toegenomen, zegt Ulrici die zelf in Amsterdam kantonrechter is. "Als je kijkt naar de cijfers werd hier (in Amsterdam, red.) eerst 12 procent afgewezen, nu is dat 20 procent.”

Volg ons via