TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 29 juli 2011

Het nieuwe werken leidt tot meer arbeidsconflicten

Werknemers werken niet alleen op kantoor, maar ook steeds meer thuis. Op de werkvloer is er gemakkelijk toezicht te houden op de werkzaamheden, maar buiten de kantoormuren is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Het nieuwe werken zal in de toekomst waarschijnlijk tot meer arbeidsconflicten gaan leiden. Arbeidsrechtdeskundigen wijten dit aan het ontbreken van duidelijke afspraken tussen werkgever en werknemer.

Lees verder

Nieuws, 26 juli 2011

Werkgever aantrekkelijker door social media

Social media is inmiddels door veel bedrijven opgenomen in de marketingstrategie. Een goede zet, want uit onderzoek blijkt dat werknemers dit een belangrijk pluspunt voor werkgevers vinden. Maar liefst 41 procent van de werknemers stelt dat het gebruik van social media het werkplezier verhoogt en 6 procent zegt dit heel belangrijk te vinden in hun baan. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 4.000 respondenten.

Lees verder

Nieuws, 22 juli 2011

Werkgevers besteden minder aan scholing

Werkgevers blijken de afgelopen jaren flink te hebben gesneden in de opleidingsuitgaven voor hun werknemers. Ten opzichte van 2008 werd in 2010 gemiddeld 20 procent minder uitgegeven aan scholing. Dit is één van de conclusies uit het onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot.

Lees verder

Nieuws, 19 juli 2011

Het belang van de juiste functietitel

Een duidelijke functietitel is ontzettend belangrijk bij het opmaken van een vacaturetekst. De titel zorgt ervoor dat de vacature opvalt en de juiste doelgroep wordt aangesproken. Het kan het verschil maken tussen een goede respons en geen of een verkeerde respons.

Lees verder

Nieuws, 14 juli 2011

Blijven leren voor duurzame inzetbaarheid

Werknemers zouden zich verder moeten ontwikkelen gedurende hun loopbaan door te blijven leren. Een leven lang leren werkt mee aan een hogere arbeidsparticipatie en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Manpower.

Lees verder

Nieuws, 12 juli 2011

Deze keer in de bonus

In het bedrijfsleven wordt onder een bonus meestal een financieel extraatje verstaan. Een beloning voor de prestatie van een werknemer, om extra te motiveren. Een beproefd middel, alleen één nadeel, het kost vaak veel geld. Uit onderzoek blijkt echter dat niet-financiële prestatiebeloning net zo effectief kan zijn.

Lees verder

Nieuws, 8 juli 2011

Vakantiedagen niet onbeperkt houdbaar

De vakantietijd is weer aangebroken, tijd om de balans op te maken wat betreft de vakantiedagen. Dit voorjaar heeft minister Kamp de wetgeving voor het opsparen van vakantiedagen aangescherpt. Vanaf 2012 moeten werknemers de verlofdagen, waarop zij minimaal recht hebben per dienstjaar, binnen 18 maanden opnemen. Dit betekent dat wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het opbouwjaar opgenomen moeten worden, zo niet, dan vervallen de vakantiedagen.

Lees verder

Nieuws, 5 juli 2011

De Nationale Nieuwe Werken Barometer

Het Nieuwe Werken is een actueel onderwerp. Wat precies de effecten van deze nieuwe manier van werken zijn en welke voor- en nadelen er aan zitten wordt onderzocht in de Nationale Nieuwe Werken Barometer. De eerste uitkomsten zijn inmiddels bekend gemaakt.

Lees verder

Nieuws, 1 juli 2011

Payroller voelt zich volwaardig werknemer

Werknemers met een payrollcontract voelen zich net zo verbonden met het bedrijf waar zij werken, als werknemers met een vaste contract. Dit blijkt uit onderzoek van Markteffect onder 557 werknemers.

Lees verder

Volg ons via