TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 juli 2012

Werkloosheid eurozone stabiliseert

DEN HAAG - De werkloosheid in de eurozone is in juni gestabiliseerd op 11,2 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

Lees verder

Nieuws, 31 juli 2012

ZZP’er blijft positief

DEN HAAG – De gemiddelde zzp’er blijft de moed er in houden ondanks de economische malaise en aanhoudende onzekerheid over de toekomst. In een enquête van zzp-forum Myler onder bijna 2000 zelfstandigen zegt een krappe meerderheid, 52,2 procent, met vertrouwen de komende jaren tegemoet te gaan. Een half jaar geleden stond dit percentage nog op 44,6 procent. Het stijgende vertrouwen is opmerkelijk. De economische activiteit in de eurozone koelt verder af en hoewel Nederland onlangs uit een recessie wist te komen zei het CBS onlangs “nog niet de vlag te willen uithangen” over de stand van de Nederlandse economie.

Lees verder

Nieuws, 30 juli 2012

Nieuw rekenmodel kantonrechters bij kennelijk onredelijk ontslag

DEN HAAG - Kantonrechters bekijken de mogelijkheid van een nieuwe rekenmethode bij kennelijk redelijk ontslag via het UWV. Dit schrijft het Financieele Dagblad maandag op basis van een interview met kantonrechter Kees Wallis. Werknemers die nu ontslagen worden kunnen dit aanvechten bij de kantorechter, die passen de zogeheten 'kantonrechtersformule' toe. Op basis van het aantal dienstjaren wordt de hoogte van de ontslagpremie berekend.

Lees verder

Nieuws, 29 juli 2012

Krapte op arbeidsmarkt

DEN HAAG - De Europese arbeidsmarkt stevent af op een enorme krapte. ''In 2050 komen we zo'n 35 miljoen mensen tekort", zegt topman Frank van Gool van uitzendorganisatie OTTO Work Force zaterdag in het AD. ''Als we straks 1 à 2 procent groei krijgen, zullen de mensen niet aan te slepen zijn", voorspelt hij.

Lees verder

Nieuws, 27 juli 2012

De zon schijnt in Scheveningen!

Het strand in Scheveningen loopt aardig vol, een mooie zomer-vakantiedag.

Lees verder

Nieuws, 27 juli 2012

D66 wil hypotheek zonder vaste baan

DEN HAAG - Jongeren zonder vaste baan moeten gemakkelijker een hypotheek kunnen krijgen. Dat is een van de punten uit een plan van D66 dat de kansen van starters op de woningmarkt moet vergroten. Nu stellen banken een vast contract als voorwaarde voor het verstrekken van een hypotheek. Dat is niet meer van deze tijd, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven vrijdag. Bijna een miljoen mensen verdienen inmiddels hun geld als freelancer of zzp'er of met het ene na het andere tijdelijke contract.

Lees verder

Nieuws, 26 juli 2012

Meer 65-plussers parttime weer aan het werk!

DEN HAAG - Opnieuw zijn er meer 65-plussers parttime weer aan het werk gegaan. In het eerste kwartaal van 2012 waren er 162.000 ouderen aan het werk, terwijl dat er in het eerste kwartaal van 2011 nog 129.000 waren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ''De stijging zit vooral bij de zelfstandigen, zij lijken langer door te werken'', zegt een woordvoerder bij het CBS.

Lees verder

Nieuws, 24 juli 2012

Zomer, Zon, Vakantie! Strand Scheveningen loopt vol!

SCHEVENINGEN - Het is dinsdag behoorlijk druk op veel Nederlandse stranden. De ANWB noemt het 'de eerste serieuze stranddag' op de weg. Klokslag 10 uur begonnen de files, vooral richting Zeeland en Scheveningen. Maar ook naar Zandvoort (N201) schiet het niet op. De A59 loopt vol vanaf Willemstad door de lange file op de N59 richting Zierikzee. Op de A58 richting Vlissingen staat 21 kilometer tussen Hoogerheide en de Vlaketunnel. Verkeer naar het strand van Hoek van Holland staat vast op de A20 vanaf Maasdijk.

Lees verder

Nieuws, 24 juli 2012

Het Nederlandse TomTom ziet toekomst rooskleurig in!

DEN HAAG - TomTom gelooft dat het bedrijf een gezonde toekomst tegemoet gaat door veel nieuwe samenwerking die gesloten zijn met bijvoorbeeld Apple, Blackberry en autofabrikanten. Dat wordt duidelijk uit de presentatie van de tweede kwartaalcijfers (pdf) van 2012.

Lees verder

Nieuws, 23 juli 2012

'Nederlandse economie groeit weer'

De Nederlandse economie groeit in augustus met 0,1 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer voor de conjunctuur van zakenwebsite Z24, die vandaag is gepubliceerd. .

Lees verder

Volg ons via