TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 juli 2013

Een nieuwe baan vinden kost 45-plusser veel tijd

DEN HAAG - Een op de drie 45-plussers (33 procent) vindt pas na twee jaar of langer nieuw werk. Dat blijkt woensdag uit gegevens over 2012 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij jongeren tot 25 jaar doet slechts 8 procent er twee jaar of langer over om een baan te vinden, onder 25- tot 45-jarigen is dit 18 procent.

Lees verder

Nieuws, 24 juli 2013

Meerderheid van de Nederlanders ontevreden over economie

DEN HAAG - Rond de 34 procent van de Nederlanders is tevreden over de huidige economische situatie. Het genoemde percentage ligt boven het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie in Brussel, die gisteren werden gepresenteerd.

Lees verder

Nieuws, 23 juli 2013

Productie uit Azië terug naar Nederland

DEN HAAG - Een massale terugkeer is het niet, maar er zijn een aantal activiteiten in de maakindustrie die wellicht terugkeren naar Nederland. Dat wordt gesignaleerd door economen van ING vandaag in een rapport over de economie in opkomende markten.

Lees verder

Nieuws, 18 juli 2013

Werkloosheid neemt toe

DEN HAAG - De werkloosheid is in juni opgelopen naar 8,5 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei was de werkloosheid nog 8,3 procent. Weer een stijging. Vergeleken met een half jaar eerder zijn er ruim 100.000 werklozen bijgekomen. De afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 11.000 werklozen per maand bij.

Lees verder

Nieuws, 12 juli 2013

Hoger opgeleide mannen zijn vaker werkloos

DEN HAAG - Jonge hoogopgeleide mannen zijn vaker werkloos dan jonge vrouwen met een hogere opleiding. In 2012 was ruim 6 procent van hen werkloos. Dat is bijna twee keer zoveel als onder hoogopgeleide jonge vrouwen, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Nieuws, 9 juli 2013

Starters op de arbeidsmarkt vinden geen baan

Net afgestudeerde hbo'ers ondervinden bij arbeidsmarktintrede steeds meer last van de economische crisis, zij hebben meer moeite met het vinden van een baan. Onder afgestudeerden van hbo-voltijdopleidingen was dit afgelopen jaar 9%, in 2011 was dit nog 7%. Dit blijkt uit het rapport ‘Schoolverlaters tussen onderwijs en arbeidsmarkt 2012’, van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

Lees verder

Volg ons via