TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 24 juni 2011

Generaties X en Y op één lijn

De verschillende generaties binnen de beroepsbevolking blijken meer op één lijn te zitten dan gedacht. Babyboomers, generatie X en generatie Y hechten allemaal aan dezelfde waarden als het gaat om werk en werksfeer. Dit blijkt uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit onder 900 respondenten.

Alle generaties vinden een goede balans tussen werk en privé het belangrijkste. Op de tweede plaats staat het doen van nuttige werkzaamheden met een lange termijn impact. En ook de werksfeer wordt als erg belangrijk ervaren. Wel komt naar voren dat hoe jonger de generatie is, hoe hoger de verwachtingen zijn ten aanzien van het werk en de werkgever.

De Y-generatie, de jongste op de werkvloer, heeft de hoogste verwachtingen, zowel qua werksfeer als beloning. Dit kan mede te maken hebben met de hoge en soms onrealistische verwachtingen en ambities, die zij hebben met betrekking tot hun carrière.

De ene generatie eist meer dan de andere, maar dit heeft ook te maken met de levensfase waarin de werknemers verkeren. Uiteindelijk willen werknemers allemaal hetzelfde, de juiste balans tussen werk en privé en een fijne werkomgeving.

Volg ons via