TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 30 juni 2012

Beperking meenemen vakantiedagen onbekend

DEN HAAG - Ruim de helft van de Nederlandse werknemers weet niet dat het meenemen van vakantiedagen naar een volgend jaar wordt beperkt. Dat blijkt uit een peiling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de bekendheid van de nieuwe vakantiedagenregeling.

Lees verder

Nieuws, 29 juni 2012

Randstad reorganiseert en schrapt banen Nederland en Duitsland

Den Haag - Uitzender Randstad gaat een nog onbekend aantal banen schrappen in Nederland en Duitsland. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend, zonder te vermelden hoeveel kosten het daarmee wil besparen. De ingreep hangt volgens een woordvoerster samen met de slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland.

Lees verder

Nieuws, 28 juni 2012

Bedrijven stellen ontslagplannen uit tot 2014

Grote bedrijven die willen reorganiseren stellen hun ontslagplannen momenteel tot 2014 uit wegens de plannen voor de hervorming van het ontslagrecht. "Ze kunnen hun oudere werknemers dan voor een prikkie de deur uit doen." Hiervoor waarschuwt vakbond FNV de Tweede Kamer donderdag tijdens een hoorzitting over de ontslagplannen uit het Kunduz-akkoord.

Lees verder

Nieuws, 27 juni 2012

Nederlanders vaak ziek aan het werk

Den Haag - Werknemers gaan vaak toch aan het werk als ze ziek zijn. Slechts negen procent van de Nederlanders blijft altijd thuis om uit te zieken. In vergelijking met werknemers in de rest van Europa gaan Nederlanders vaker toch aan de slag ondanks ziekte. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Stepstone.

Lees verder

Nieuws, 26 juni 2012

Nederland uit recessie!

DEN HAAG - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendgemaakt. Nederland is daarmee technisch gezien uit de recessie. Het gaat om de tweede raming. In een eerdere raming van 15 mei ging het CBS nog uit van een krimp van 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Lees verder

Nieuws, 25 juni 2012

Papieren weekblad Intermediair verdwijnt

Het weekblad Intermediair wordt niet langer op papier uitgegeven, maar vervangen door een digitaal magazine met dezelfde naam. Dat maken uitgever VNU Media en De Persgroep maandag bekend. In mei werd bekend dat het Vlaamse mediabedrijf De Persgroep VNU Media overneemt van de investeringsmaatschappijen H.IG. Capital en 3i Group PLC.

Lees verder

Nieuws, 22 juni 2012

Kiezen van arbeidsvoorwaarden verhoogt werknemerstevredenheid

DEN HAAG - Werknemers krijgen steeds vaker de kans om te kiezen voor bijvoorbeeld meer vrije dagen, extra loon, studiekosten of een pensioenaanvulling. Een kleine meerderheid van de Nederlandse bedrijven biedt het personeel de mogelijkheid om zelf arbeidsvoorwaarden samen te stellen. Van de rest is ruim de helft van plan dat ook te gaan doen.

Lees verder

Nieuws, 21 juni 2012

45 jaar en ouder langer werkloos

DEN HAAG - Steeds meer werklozen blijven langere tijd zonder baan. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat van de mensen die in het eerste kwartaal van dit jaar werkloos waren, bijna de helft drie maanden daarvoor ook al tot die groep behoorde.....

Lees verder

Nieuws, 12 juni 2012

Nederlandse werkgevers hebben negatieve werkgelegenheidsverwachting

Negen van de tien werkgevers in Nederland zijn niet van plan om de komende drie maanden nieuw personeel aan te nemen. De algemene werkgelegenheidsverwachting van Nederlandse werkgevers voor de periode juli tot en met september van dit jaar is licht pessimistisch. Dit blijkt uit de vandaag verschenen Arbeidsmarktbarometer van Manpower.

Lees verder

Nieuws, 11 juni 2012

Meer mensen tegen hun zin zonder werk

De afgelopen zes jaar hebben niet zoveel mensen tegen hun zin zonder werk gezeten als begin dit jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om 883.000 mensen die wel een baan van 12 uur of meer per week zouden willen.

Lees verder

Volg ons via