TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 27 juni 2013

Oneerlijke verdeling werkloosheid

DEN HAAG - De werkloosheid neemt toe en is ook nog oneerlijk verdeeld. De mbo-opgeleide jongere buiten de Randstad wordt het zwaarst getroffen, blijkt uit cijfers van het UWV over de periode april 2012 tot april 2013.

Lees verder

Nieuws, 26 juni 2013

'Den Haag kan weinig doen aan de werkloosheid'

DEN HAAG - De politiek heeft door geldgebrek nauwelijks of geen mogelijkheden om de werkloosheid in Nederland terug te dringen. Gezien de huidige ontwikkelingen mogen we blij zijn als er het komende jaar minder dan 100.000 mensen hun baan verliezen.

Lees verder

Nieuws, 25 juni 2013

Geen reactie na sollicitatie grootste ergernis

Het niet ontvangen van een reactie naar aanleiding van een sollicitatie is de grootste ergernis van werkzoekenden. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Unique onder 2.139 respondenten.

Lees verder

Nieuws, 24 juni 2013

Verslechtering arbeidsmarkt, minder uitkering toeslag kinderopvang

DEN HAAG - Over het jaar 2012 heeft de Belastingdienst ruim 2,4 miljard euro aan kinderopvangtoeslag uitgekeerd. Dat is ongeveer 400 miljoen euro minder dan over het jaar 2011.

Lees verder

Nieuws, 20 juni 2013

Werkloosheid neemt opnieuw licht toe

De Nederlandse werkloosheid is in mei opnieuw toegenomen en opgelopen tot 8,3 procent van de beroepsbevolking. Het totaal aantal werklozen kwam daarmee op 659.000. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Nieuws, 20 juni 2013

Universiteit Maastricht met stip naar plaats zes in top jonge universiteiten

DEN HAAG - De Universiteit Maastricht is gestegen naar de zesde plek op de lijst van de honderd beste jonge universiteiten. De universiteiten in de lijst zijn jonger dan vijftig jaar.

Lees verder

Nieuws, 18 juni 2013

'Belasting op vermogensbezit moet omlaag'

DEN HAAG - De belasting op spaargeld moet worden verlaagd met als resultaat 140.000 banen. Momenteel wordt er bij vermogensbelasting namelijk uitgegaan van een rendement van vier procent op spaarrekeningen, terwijl dat in de praktijk beduidend lager ligt. Dat is de conclusie van de commissie-Van Dijkhuizen in een advies aan staatssecretaris van Financiën de heer F. Weekers.

Lees verder

Nieuws, 11 juni 2013

Bijna 1 miljoen lamzakken

DEN HAAG - Bijna 15 procent van het personeel bestaat uit lamzakken, zij die niet tot nauwelijks presteren. In heel Nederland gaat het om één miljoen niet-presteerders van de in totaal 7,7 miljoen werknemers (bron: CBS, 1e kwartaal 2013). Dat blijkt uit onderzoek van Direction Europe onder onder 305 werknemers uit profit en non-profit organisaties

Lees verder

Nieuws, 11 juni 2013

Sterke daling uitzenduren en omzet

DEN HAAG - Het aantal gewerkte uitzenduren in Nederland is van week 17 tot en met week 20 (periode 5/2013), met 6% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de omzet met 4% daalde. Dit blijkt vandaag uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Lees verder

Nieuws, 11 juni 2013

Werkgevers regio West het minst somber over arbeidsmarkt

DEN HAAG - Nederlandse werkgevers blijven somber over de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2013. Dat blijkt vandaag uit de Arbeidsmarktbarometer van uitzendconcern Manpower, die voor de vijfde keer achtereen een negatief beeld laat zien.

Lees verder

Volg ons via