TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment

Nieuws, mei 2012

Nieuws, 2 maart 2012

Efficiëntie is belangrijkste voordeel van Het Nieuwe Werken

In de file staan zorgt dagelijks voor veel ergernis, maar het vermijden van files blijkt niet als grootste voordeel van Het Nieuwe Werken gezien te worden. Efficiëntie en balans tussen werk en privé zijn voor zowel werkgever als werknemer de belangrijkste voordelen. Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training.

Zo’n 34 procent van de werknemers vindt de balans tussen werk en privé het belangrijkste voordeel van Het Nieuwe Werken. En 24 procent van de werkgevers sluit zich hier volledig bij aan. Efficiënter werken is met 26 procent voor de werkgevers het grootste voordeel.

Het vermijden van files wordt door werknemers niet als belangrijk voordeel gezien, slechts 6,5% ziet dit als een pluspunt. Ook de voordelen voor het milieu zijn voor zowel werknemers (2,5%) als werkgevers (8%) geen issue.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen:  
Tabel-onderzoek.jpg

Opvallend is het feit dat werkgevers het vermijden van files wel in hun top drie hebben staan en werknemers niet. Dit zou te maken kunnen hebben met hun behoefte aan efficiënter werken, tijd is immers geld.

Daarnaast is het opvallend dat de balans tussen werk en privé zowel bij de voor- als nadelen genoemd wordt. Dit laat zien dat zowel werkgevers als werknemers nog altijd worstelen met de vraag hoe zij hun werkdag moeten indelen om de optimale balans te krijgen tussen werk en privé.

Volg ons via