TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 29 maart 2013

'Zzp'ers zijn geen echte ondernemers'

DEN HAAG - Zzp’ers zijn geen echte ondernemers, omdat zij moeite hebben met acquisitie. Dat concludeert ABN Amro donderdag in het rapport 'De toekomst aan de zzp'er'.

Lees verder

Nieuws, 27 maart 2013

Loonkosten Nederland relatief hoog

DEN HAAG - De loonkosten liggen in Nederland ruim 33 procent hoger dan gemiddeld in de Europese Unie. Een arbeider kostte een werkgever in ons land in 2012 gemiddeld 31,30 euro per uur.

Lees verder

Nieuws, 26 maart 2013

Nederland vijfde slimste economie in EU

DEN HAAG - Nederland is dit jaar gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst van de meest innovatieve economieën in de Europese Unie. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Europese Commissie. Vorig jaar stond Nederland op plek 7. Volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken laat "de mooie score zien dat de Nederlandse economie heel sterk is."

Lees verder

Nieuws, 26 maart 2013

Ondernemers zien weinig in kortere WW-tijd

DEN HAAG - Ondernemers zien niet veel in de door het kabinet geplande verkorting van de WW-duur van 38 naar twaalf maanden. Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag in de krant.

Lees verder

Nieuws, 26 maart 2013

'Kabinet moet meer inzetten op bestrijding jeugdwerkloosheid'

DEN HAAG - Het kabinet zou nu vooral geld beschikbaar moeten stellen om de jeugdwerkloosheid in Nederland terug te dringen. Ook is het niet de tijd om het ontslagrecht te versoepelen. Dat zegt Guy Ryder, directeur-generaal van de International Labour Organisation (ILO) in een interview met NU.nl.

Lees verder

Nieuws, 24 maart 2013

‘Solliciteren kan een stuk hipper’

DEN HAAG - Het is lastig opvallen met een sollicitatiebrief, als er elke maand meer werklozen dan banen bij komen. Een videosollicitatie kan dan een uitkomst zijn. Dat is precies wat Anne-Marije Buckens dacht toen zij 2 jaar geleden het bedrijf 50 Company oprichtte. Bij dit loopbaancentrum leren 50-plussers onder meer solliciteren met een videoboodschap. Volgens Buckens mag het allemaal wel wat hipper op de arbeidsmarkt.

Lees verder

Nieuws, 22 maart 2013

'Arbeid hamsteren drukte werkloosheid'

DEN HAAG - De werkloosheid in Nederland is in de eerste jaren van de crisis minder snel gestegen dan in andere landen omdat werkgevers hun personeel langer vasthielden.

Lees verder

Nieuws, 22 maart 2013

'Vrouwen stelen vaker van baas'

DEN HAAG - In onderzoeken naar fraude op het werk kwamen vrouwen vorig jaar vaker als dader bovendrijven dan een jaar eerder. Recherchebureau Hoffman stelt tien procent meer vrouwelijke daders te hebben betrapt. Mannen zijn nog altijd ver in de meerderheid. Van de daders is 28 procent vrouw.

Lees verder

Nieuws, 21 maart 2013

Jobhoppen is uit

DEN HAAG - Door de crisis is jobhoppen een stuk minder populair geworden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er zijn minder vacatures en dus nemen mensen niet het risico om hun oude baan op te zeggen.

Lees verder

Nieuws, 12 maart 2013

Werkgevers minder somber over werkgelegenheid

DEN HAAG - Werkgevers zijn per saldo minder pessimistisch over de werkgelegenheid in hun eigen bedrijf. Acht procent van de werkgevers laat weten banen te gaan schrappen, terwijl drie procent juist denkt meer mensen aan te nemen. In het voorgaande kwartaal was de verhouding tussen die twee percentages veel negatiever. Dat stelt uitzendconcern Manpower dinsdag in zijn arbeidsmarktmonitor.

Lees verder

Volg ons via