TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 mei 2012

Tekort aan technisch personeel

Meer dan 50% procent van de ondernemers in de industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel. Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt zelfs zijn personeel deels in het buitenland. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en de Universiteit Utrecht, waaraan ondernemers uit de sector hebben deelgenomen.

Lees verder

Nieuws, 29 mei 2012

Krimp economie neemt af

AMSTERDAM - De Nederlandse economie krimpt in juni minder hard dan in mei. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat de Nederlandse economie zich herstelt. Chris HeijmansDat voorspelt de Stand van Nederland, de barometer voor de conjunctuur van zakenwebsite Z24, die maandag is gepubliceerd. Z24 voorspelt een krimp van 0,7 procent in juni, ten opzichte van 1,7 procent in mei. ''Dit is de bekende eerste zwaluw, die nog geen zomer maakt'', zegt hoofdredacteur Arend van den Berg van Z24.

Lees verder

Nieuws, 25 mei 2012

CFO verwacht CEO te worden

Een op de vijf CFO’s verwacht binnen twee jaar de rol van CEO te vervullen. Nederlandse financieel directeuren zijn wel bescheidener dan hun collega’s in andere landen. Van de Nederlandse CFO’s verwacht 6 procent binnen die termijn de stoel van CEO te bekleden, zo blijkt vrijdag uit de jaarlijkse International Global CFO Barometer van uitzender Michael Page. Vanwege de economische crisis verwacht het grootste deel van de ondervraagde financieel directeuren de stap naar algemeen directeur niet op korte termijn te maken. Meer dan de helft (56 procent) verwacht over twee jaar nog dezelfde functie te vervullen, maar dan wel met een uitgebreider pakket aan verantwoordelijkheden.

Lees verder

Nieuws, 22 mei 2012

Werkweek van 36,7 uur terug naar 40 uur

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is positief over het idee van D66 om terug te keren naar de 40-urige werkweek. In 2012 bestaat de gemiddelde Nederlandse voltijdswerkweek namelijk uit 36,7 uur in plaats van 40 uur. De herinvoering van de langere werkweek moet wel nut hebben voor bedrijven en sectoren, zij kunnen zelf bekijken of dit binnen hun bedrijf of sector toepasbaar is.

Lees verder

Nieuws, 18 mei 2012

'Vakantiegeld trekt Nederland niet uit recessie'

Het vakantiegeld, dat werknemers eind deze maand op hun rekening krijgen gestort, gaat Nederland niet uit de recessie trekken. Nederlanders zullen zuinig omspringen met het jaarlijkse extraatje en bezuinigen op vakanties en andere 'luxe' uitgaven. Dat is de verwachting van econoom Ivo Arnold van Nyenrode Business Universiteit en de Rotterdamse Erasmus Universiteit. De 23 miljard die dit jaar in totaal aan vakantiegeld wordt uitgekeerd, zal de economie geen positieve impuls geven, stelt Arnold in een gesprek met NU.nl en het ANP.

Lees verder

Nieuws, 10 mei 2012

Oudere werknemers werken langer door

Werknemers van 55 tot en met 64 jaar verwachten in hun huidige werk aan de slag te kunnen blijven tot een gemiddelde leeftijd van 64,7 jaar. Dit blijkt uit onderzoek (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 201) van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder

Nieuws, 4 mei 2012

Passende baan maakt gelukkig

Het vinden en hebben van de juiste baan maakt een belangrijk deel uit van iemands geluk. Een meerderheid van maar liefst 87 procent geeft aan dat een passende baan beslissend is voor hun algehele geluk. De overige 13 procent ziet werken puur als middel om geld te verdienen en haalt er geen voldoening uit. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van Monsterboard onder bijna 3000 respondenten.

Lees verder

Volg ons via