TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 25 mei 2012

CFO verwacht CEO te worden

Een op de vijf CFO’s verwacht binnen twee jaar de rol van CEO te vervullen. Nederlandse financieel directeuren zijn wel bescheidener dan hun collega’s in andere landen.

Van de Nederlandse CFO’s verwacht 6 procent binnen die termijn de stoel van CEO te bekleden, zo blijkt vrijdag uit de jaarlijkse International Global CFO Barometer van uitzender Michael Page.

Vanwege de economische crisis verwacht het grootste deel van de ondervraagde financieel directeuren de stap naar algemeen directeur niet op korte termijn te maken. Meer dan de helft (56 procent) verwacht over twee jaar nog dezelfde functie te vervullen, maar dan wel met een uitgebreider pakket aan verantwoordelijkheden. 

Om in de toekomst de overstap naar de post van CEO te kunnen maken, zijn de CFO’s van mening dat ze hun vaardigheden op het gebied van strategie, management, communicatie en presentatie nog wel moeten verbeteren.

Focus op kosten
Verder blijkt uit de onderzoeksresultaten dat financieel directeuren zich komend jaar voornamelijk zullen richten op proces- en kostenoptimalisatie.

Daarnaast leggen de CFO’s zich toe op interne opleiding, persoonlijke ontwikkeling en het behouden van de huidige medewerkers. Alleen in Noord-Amerika ligt de nadruk juist sterker op het aantrekken van nieuwe talenten.

Sociale media
Dit jaar werd er in de barometer voor het eerst aandacht besteed aan sociale media. In Europa maakt bijna 60 procent van de financieel directeuren gebruik van nieuwe media.

Dat doen ze vooral om te netwerken met zakenrelaties en om hun carrière verder vorm te geven. Sociale media worden door CFO’s minder ingezet om nieuwe medewerkers aan te trekken.

 

Volg ons via