TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 mei 2013

Aantal uitzenduren weer iets gedaald

DEN HAAG - Het aantal gewerkte uren door uitzendkrachten is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gedaald ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd. Het is het derde kwartaal van krimp op rij.

Lees verder

Nieuws, 27 mei 2013

'Bijna een op vijf banen financiële sector weg'

Financiële bedrijven met een hoofdkantoor op de Zuidas hebben in vijf jaar tijd 18,5 procent van de banen geschrapt. Naast banken zetten ook accountantskantoren en advocaten het mes in de eigen organisatie.

Lees verder

Nieuws, 23 mei 2013

Winstgevendheid bedrijfsleven verslechterd

Het aantal niet-financiële bedrijven dat de winstgevendheid achteruit zag gaan, is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw toegenomen.

Lees verder

Nieuws, 22 mei 2013

'Meer vraag naar flexwerk in tweede helft van het jaar'

De vraag naar uitzendkrachten neemt in de tweede helft van dit jaar naar verwachting weer iets toe. Bedrijfstakken die profiteren van de aantrekkende wereldhandel hebben dan meer behoefte aan tijdelijk personeel.

Lees verder

Nieuws, 21 mei 2013

Bijna 12.000 minder AOW'ers door hogere pensioenleeftijd

Doordat de pensioenleeftijd per 1 januari 2013 met één maand is verhoogd, zijn er in januari bijna 12.000 OW-uitkeringen minder verstrekt dan in december vorig jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Vorig jaar steeg het aantal AOW'ers nog met bijna 10.000 per maand. Dat kwam voornamelijk door een toenemend aantal personen van 65 jaar of ouder.

Lees verder

Nieuws, 17 mei 2013

Aandeel flexibele werknemers stijgt

Het aandeel werknemers met een flexibele arbeidsrelatie is toegenomen van 12 procent van de werkzame beroepsbevolking in 2001 naar 16 procent in 2012.

Lees verder

Nieuws, 15 mei 2013

'Stand van economie slechter dan verwacht'

De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal iets slechter gepresteerd dan verwacht. Het blijft wachten op een verbetering van het vertrouwen en een sterkere exportgroei, blijkt uit een rondgang langs economen.

Lees verder

Nieuws, 14 mei 2013

Uitzendbranche krimpt verder

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in april verder gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die de organisatie voor de uitzendbranche ABU dinsdag publiceerde.

Lees verder

Nieuws, 14 mei 2013

Eenderde werknemers voelt zich onderbenut

Een op drie Nederlandse werknemers voelt zich onderbenut door hun baas. Deze groep mensen zegt meer kennis en vaardigheden te hebben dan ze gebruiken tijdens hun werk.

Lees verder

Nieuws, 13 mei 2013

Bedrijven willen optimisme vergroten

Een groot aantal partijen uit het Nederlandse bedrijfsleven heeft de handen ineengeslagen om het doemdenken in Nederland aan te pakken.

Lees verder

Volg ons via