TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 27 mei 2013

'Bijna een op vijf banen financiële sector weg'

Financiële bedrijven met een hoofdkantoor op de Zuidas hebben in vijf jaar tijd 18,5 procent van de banen geschrapt. Naast banken zetten ook accountantskantoren en advocaten het mes in de eigen organisatie. 

Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag na een inventarisatie van jaarverslagen van bedrijven met een hoofdkantoor op de Amsterdamse zakenlocatie.

Banken hebben het meest gesneden in het aantal banen. ABN Amro schrapte in Nederland bijna zevenduizend banen, 26 procent van het totaal aantal banen.

Bij ING verdween zestien procent van de werkgelegenheid, meldt het FD. Vooral het zakenbankieren staat onder druk. De markt daarvoor is flink kleiner geworden en ook gaan meer opdrachten naar Londen.

Verwachting
Volgens de krant is de daling van de werkgelegenheid in de financiële sector nog niet ten einde. Vakbond FNV Finance spreekt in het FD de verwachting uit dat de helft van de banen bij banken zullen verdwijnen. Vooral banen op mbo-niveau verdwijnen bij de financiële instellingen. Door de automatisering zijn minder mensen nodig met een administratieve functie.

Dit weekeinde stelde topman Piet Moerland van Rabobank dat waarschijnlijk driehonderd van de achthonderd kantoren worden gesloten.

Hij schat dat in 2016 waarschijnlijk nog twintigduizend van de 28 duizend banen bij de bank over zijn. Rabobank heeft zijn hoofdkantoor niet aan de Zuidas staan. 

Bron: Novum                

Volg ons via