TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 7 mei 2013

Werknemers vermoeden cijfergeknoei bij bedrijven

Bijna een kwart (23 procent) van de werknemers in Nederland denkt dat omkoping en corruptie wijdverbreid zijn in het bedrijfsleven in ons land.
Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd 2-jaarlijks onderzoek van advies- en accountantsbureau Ernst & Young.

Eenzelfde percentage geeft aan dat bedrijven de cijfers manipuleren, hoewel slechts 8 procent dat ziet gebeuren binnen het bedrijf waar zijzelf werkzaam zijn.
Wereldwijd gaan werknemers er veel vaker (57 procent) vanuit dat omkoping en corruptie aan de orde van de dag zijn. Een op de vijf werknemers is zelfs op de hoogte van financiële fraude binnen zijn organisatie in het afgelopen jaar.

Onethisch gedrag
''De cijfers tonen aan dat onethisch gedrag overal voorkomt. Ondernemingen deinzen er niet voor terug om hun financiële resultaten rooskleuriger voor te stellen dan zij werkelijk zijn'', concludeert Ernst & Young.
Dat bedrijven hun financiële prestaties te rooskleurig voorstellen, gelooft 38 procent van alle internationale werknemers. Bestuursleden en senior managers zien dit het vaakst gebeuren. ''De druk om goede financiële resultaten te laten zien, wordt overal gevoeld'', aldus de onderzoekers.

Het bureau voerde het onderzoek uit onder ruim 3000 werknemers in 36 landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika.

Bron: ANP.

Volg ons via