TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 29 november 2011

Aantal hybride ondernemers neemt toe

Bij hybride denkt menigeen gelijk aan zuinige auto’s, maar in dit geval spreken wij over de hybride ondernemer. Een zelfstandig ondernemer die een eigen bedrijf combineert met een ‘gewone’ baan. Deze vorm van ondernemen blijkt in opkomst te zijn, ongeveer 12 procent van de ondernemers combineert tegenwoordig hun baan met een eigen bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Lees verder

Nieuws, 25 november 2011

Werktrends 2011: werktevredenheid daalt, minder scholing, flexibel werken

De werktevredenheid van Nederlandse werknemers is de afgelopen jaren gedaald. De werksfeer wordt minder en de loopbaanmogelijkheden nemen af. Ook dit jaar zijn werknemers minder tevreden met hun loopbaanmogelijkheden dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2011.

Lees verder

Nieuws, 18 november 2011

Werkloosheid flink gestegen

Het aantal werklozen is in oktober 2011 met 17.000 gestegen tot een aantal van 455.000. Dat betekent dat inmiddels 5,8 procent van de beroepsbevolking werkloos is. De werkloosheid is daarmee terug op het oude niveau van februari 2010. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren bekend gemaakt.

Lees verder

Nieuws, 16 november 2011

Jonge werknemers werken toch liever op kantoor

De meerderheid van de Nederlanders werkt liever op kantoor dan thuis. Een opmerkelijke uitkomst van Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl onder ruim 28.000 respondenten. Uit eerdere onderzoeken bleek namelijk dat de Nederlandse werknemer Het Nieuwe Werken graag wilde omarmen, maar kennelijk is nog niet iedereen het daarmee eens.

Lees verder

Nieuws, 11 november 2011

9 to 5 mentaliteit neemt af

De werkdagen die duren van 9 tot 5 behoren steeds meer tot het verleden. Meer dan een derde van de Nederlandse werknemers werkt over en/of neemt werk mee naar huis. Dat blijkt uit onderzoek van Regus onder ruim 12.000 zakenmensen uit 85 landen.

Lees verder

Nieuws, 8 november 2011

De week van ‘Het Nieuwe Werken’

Deze week is door milieuorganisatie Natuur&Milieu uitgeroepen tot de week van ‘Het Nieuwe Werken’. Maandagochtend werd een ludieke actie gehouden, op tientallen stations en verkeerspleinen verschenen actievoerders in roze badjassen om Het Nieuwe Werken onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Nieuws, 3 november 2011

Alternatieve werkplek steeds populairder

De zogenaamde ‘derde werkplek’ is een alternatieve werkplek, dus niet thuis of op kantoor, maar in bijvoorbeeld een bibliotheek of koffiebar. En deze derde werkplek is in opkomst, zo blijkt uit onderzoek onder 17.000 bedrijven wereldwijd.

Lees verder

Nieuws, 1 november 2011

Overheid minder aantrekkelijk voor jong talent

De overheid wordt steeds minder aantrekkelijk voor jong talent. En kennis en talent gaan verloren door vergrijzing en reorganisaties binnen de overheid. Dit blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 1.589 ambtenaren.

Lees verder

Volg ons via