TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 27 november 2012

Werkgever spreekt ongezonde werknemer aan

De meeste werkgevers spreken werknemers aan op hun ongezonde levensstijl, wanneer het werk hieronder lijdt. Dit blijkt uit een enquête van MKB-Nederland onder 2000 ondernemers.

Maar liefst 92 procent van de werkgevers vindt dat zij zich mogen bemoeien met de ongezonde levensstijl van hun werknemers. Zeker als factoren zoals roken, alcohol of ongezond eten invloed hebben op de werkprestaties van de werknemer.

Werkgevers voelen een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid van hun medewerkers. Slechts acht procent vindt dat hij of zij zich geheel niet met een slechte levensstijl mag bemoeien.

Wanneer de ongezonde levensstijl geen effect heeft op de werkprestaties zijn werkgevers is terughoudender en voelt slechts 62 procent van de werkgevers zich genoodzaakt in te grijpen.

Werkgevers werden ook ondervraagd over hun eigen gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de ondernemers last heeft van slaapproblemen. En bijna zestig procent heeft soms moeite om bij thuiskomst belangstelling op te brengen voor anderen.

Bron: mkb.nl

Volg ons via