TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 28 oktober 2011

Het Nieuwe Employer Brand

Volgens professionals is budget het grootste struikelblok als het gaat om Employer Branding, gevolgd door draagvlak bij het management en het bepalen van de onderscheidende positie. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Het Nieuwe Employer Brand’, een initiatief van Metro Holland, NRC Carrière, de Persgroep Banen, Intelligence Group en Nr29.

Lees verder

Nieuws, 25 oktober 2011

Nederlanders vaak spijt van carrièrekeuze

Nederlanders maken vaak de verkeerde keuze als het om hun carrière gaat. Maar liefst 50 procent van de werknemers zou nu voor een andere richting kiezen wanneer zij hun carrière over konden doen. Dit blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 onder ruim 28.000 respondenten.

Lees verder

Nieuws, 21 oktober 2011

Werkloosheid verder gestegen

De werkloosheid is in het derde kwartaal van 2011 opnieuw gestegen, het aantal werklozen kwam in september uit op 438.000, wat overeenkomt met 5,6 procent van de Nederlandse beroepsbevolking. Het is de derde maand op rij dat de werkloosheid stijgt. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Lees verder

Nieuws, 18 oktober 2011

Nederlanders positief over inkomen

Nederlanders zijn in de Europese Unie één van de meest optimistische volken wat betreft hun financiële situatie. Zij verwachten namelijk dat hun inkomen het komende jaar zal gaan stijgen. De Zweden, Denen en Luxemburgers hebben ook veel vertrouwen in de toekomst, in tegenstelling tot de Hongaren, Bulgaren, Roemenen en Grieken. Dit blijkt uit Eurobarometer-onderzoek, waarvan de resultaten deze week zijn gepresenteerd.

Lees verder

Nieuws, 14 oktober 2011

Nederlander blijkt geen harde werker

Nederlanders besteden gemiddeld 6 uur per dag aan verplichtingen zoals werk, huishouden, onderwijs en gezin. Dat is zo'n 50 minuten minder dan andere Europeanen, zij hebben dan ook een half uur meer vrije tijd dan de gemiddelde inwoner van Europa. Dit blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Lees verder

Nieuws, 14 oktober 2011

Gemiddelde leeftijd werknemer stijgt

De verwachte krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt zal naar verwachting pas tussen 2020 en 2040 zijn piek bereiken. Vanaf dit jaar krimpt de potentiële arbeidsmarktpopulatie en de gemiddelde leeftijd van de werknemer zal gaan stijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Lees verder

Nieuws, 11 oktober 2011

LinkedIn een uitdaging?

Tegenwoordig zetten veel werkzoekenden ook social media, zoals LinkedIn, in bij het vinden van een nieuwe baan. Ruim vierduizend mensen hebben op hun LinkedIn-profiel staan dat ze ‘op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging'. Dat is natuurlijk prima, maar hoeveel zegt dit nu eigenlijk? Wat moeten je contacten en andere profielbezoekers, zoals recruiters en werkgevers, met deze informatie?

Lees verder

Nieuws, 10 oktober 2011

Bedrijven vinden moeilijker personeel

Bedrijven ondervinden weer meer problemen bij het vervullen van bepaalde vacatures. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 1000 personeelsmanagers van salarisstrookverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij, waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd.

Lees verder

Nieuws, 6 oktober 2011

HR-taak verandert niet ten goede

De dagelijkse werkzaamheden gaan er steeds vaker anders uit zien dan veel HR-professionals belangrijk vinden voor de organisatie. Deze conclusie blijkt uit onderzoek van ADP Nederland, Berenschot en Performa Uitgeverij onder 972 HR-professionals.

Lees verder

Nieuws, 3 oktober 2011

Ouders gaan minder werken

Als de kinderopvang duurder wordt gaan ouders in een op de drie huishoudens met kinderen korter werken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van ING. Het onderzoek is door TNS NIPO uitgevoerd, gehouden onder een representatieve groep van 1085 Nederlandse huishoudens. Bijna een op de vijf respondenten maakt gebruik van kinderopvang.

Lees verder

Volg ons via