TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 16 september 2011

Nederlandse bedrijven niet sterk in behouden van talent

Slechts 42 procent van de werknemers denkt dat hun werkgever in staat is het talent binnen de organisatie te behouden. Ten opzichte van 2006 is dit een stijging van 9 procent. Zo’n 58 procent van de werknemers is van mening dat er binnen het bedrijf voldoende mogelijkheden worden geboden voor het volgen van trainingen, in 2006 was dit nog 70 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Mercer onder ruim 1800 werknemers.

Lees verder

Nieuws, 13 september 2011

Betweterige collega grootste ergernis

Werknemers die net beginnen met hun nieuwe baan doen er verstandig aan om niet te hard van stapel te lopen. Nieuwe collega’s die meteen alles beter (denken) te weten worden namelijk als zeer vervelend ervaren. Zo’n 45 procent van de Nederlanders vindt dit zelfs de meest irritante eigenschap aan nieuwe collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 900 respondenten.

Lees verder

Nieuws, 9 september 2011

Weinig vrouwen aan de top

Het aantal vrouwen in de top van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen blijft nog steeds erg laag. Vorig jaar steeg het aantal vrouwen aan de top met slechts vijf procent. Op dit moment telt het Nederlandse bedrijfsleven 66 vrouwen in de raad van bestuur of de raad van commissarissen, van een totaal van 716 zittende bestuurders en commissarissen.

Lees verder

Nieuws, 6 september 2011

Bedrijven verwachten komende jaren groei

Een merendeel van de bedrijven, zo’n 56 procent, verwacht dat de markt de komende twee jaar zal groeien. De prioriteiten van het management verschuiven nu langzaam van kostenbesparing naar kwaliteitsverbetering en productontwikkeling. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot.

Lees verder

Nieuws, 2 september 2011

Nederlanders tevreden over arbeidsvoorwaarden

Een kleine meerderheid van de Nederlandse werknemers, 57 procent, vindt zijn arbeidsvoorwaarden goed tot zeer goed. Zo’n 51 procent vind de arbeidsvoorwaarden van hun werkgever toereikend. Met name over het aantal vakantiedagen en het pensioen is men tevreden. Opvallend is dat 59 procent vindt dat de arbeidsvoorwaarden bij andere bedrijven in de sector beter zijn.

Lees verder

Volg ons via