TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 5 september 2012

Nederland in economische top 5

DEN HAAG - Nederland is dit jaar gestegen naar de 5e plaats van meest concurrerende economieën ter wereld van het World Economic Forum (WEF).
Dat is woensdag bekendgemaakt. Vorig jaar stond Nederland nog zevende.
Het WEF publiceert jaarlijks een lijst van landen die het best presteren op terreinen als infrastructuur, financiële markten, gezondheidszorg en innovatie. Zwitserland eindigde dit jaar als 1e, gevolgd door Singapore, Finland en Zweden.

Nederland heeft zijn 5e plaats onder meer te danken aan het verbeterde innovatieklimaat, het goede onderwijs, de vermindering van de administratieve lasten en het grotere aantal patenten.

Investeren
Volgens minister Maxime Verhagen van Economische Zaken laat de hoge notering van Nederland zien dat het beleid om te investeren in economische topsectoren werkt. Maar Nederland mag volgens hem niet achterover leunen.
''Andere landen komen op. We moeten doorgaan met het versterken van de economie en blijven investeren in innovatie.'' Verhagen wees erop dat Nederland minder scoort als het gaat om ontslagrecht en de hoogte van het begrotingstekort van de overheid.

Zuid-Europa
Een aantal Zuid-Europese landen doet het niet best op de WEF-ranglijst. Spanje staat 36e, Italië 42e. Portugal 49e en Griekenland 96e.

Bron: ANP

Volg ons via