TopLocal Recruitment Den Haag

TopLocal Recruitment
Nieuws, 31 oktober 2012

'Banenmotor gaat na crisis draaien'

DEN HAAG - ''Als we uit de crisis komen, kan de banenmotor volop draaien.'' Dat zei VVD-leider en premier Mark Rutte woensdag in de Tweede Kamer tijdens het debat over de kabinetsformatie.

Lees verder

Nieuws, 30 oktober 2012

Werknemers gaan op banenjacht zodra economie aantrekt

Het aantrekken van de economie is voor 41 procent van de Nederlandse werknemers het startsein om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Werknemers die op dit moment al op zoek zijn naar een nieuwe werkgever stellen minder hoge eisen aan een nieuwe baan vanwege de slechte arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 respondenten.

Lees verder

Nieuws, 23 oktober 2012

Kroost wil niet in familiebedrijf

DEN HAAG - Overal ter wereld kampen familiebedrijven met ernstige opvolgingsproblemen, maar bijna nergens is de interesse van het ondernemerskroost zo laag als in Nederland. Dat concludeert Ernst & Young in een dinsdag verschenen onderzoek.

Lees verder

Nieuws, 22 oktober 2012

Geen gezeur meer

AMSTERDAM – Gezeur, gezanik, gezeik. Hoe je het ook noemt, het is iets waar je als manager altijd mee te maken krijgt. Het goede nieuws is dat je het gezeur de baas kunt worden op de werkvloer. "Zeuren is niet-constructief en niet-effectief." Dat is de boodschap van het onlangs verschenen boek ‘Het gezeur de baas’ van organisatiesociologe en coach Miranda Keijser-van Gils. Vier vragen aan de auteur.

Lees verder

Nieuws, 22 oktober 2012

'Een derde werknemers werkt onder niveau'

AMSTERDAM – Een op de drie Nederlandse werknemers werkt onder zijn of haar opleidingsniveau. Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor. Een op de vijf werknemers blijkt juist het werk van een hoger opgeleide te doen. Randstad concludeert daaruit dat opleidingsinvesteringen weglekken en dat er bij de tweede groep onvoldoende wordt geïnvesteerd in werknemers.

Lees verder

Nieuws, 18 oktober 2012

Werkloosheid loopt verder op

DEN HAAG - De werkloosheid in Nederland is verder opgelopen. Er zijn nu 519.000 mensen die geen baan hebben. Dit is 6,6 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van september van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder

Nieuws, 17 oktober 2012

Ommekeer van krimp naar groei voor industrie

DEN HAAG - De Nederlandse industrie zal volgend jaar een omslag naar groei doormaken, vooral dankzij de aantrekkende mondiale economie en wereldhandel. Daarbij zullen de machine-industrie en chemiesector de kar trekken.

Lees verder

Nieuws, 10 oktober 2012

Gezonder personeel levert miljarden op

DEN HAAG - Werkgevers profiteren fors als ze investeren in een betere gezondheid van hun personeel. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar.

Lees verder

Nieuws, 8 oktober 2012

Nederlandse bazen flexibel met werktijden

DEN HAAG - Nederlandse werkgevers zijn flexibel als het gaat om arbeidstijden, omdat bijna driekwart gelooft dat medewerkers ook buiten kantoortijden aan het werk zijn.

Lees verder

Nieuws, 3 oktober 2012

Het geheim van het consumentenbrein

DEN HAAG - Neurowetenschappers kunnen door te kijken in onze hersenen zien voor welke producten we gevoelig zijn en welke reclame ons aanzet tot kopen. Het boek de Koopknop, geschreven door Martin de Munnik, heeft als basis wetenschappelijke, neurologische en psychologische onderzoeken. Hiermee licht het voorbeelden uit de praktijk toe hoe we onbewust reageren op merken, producten, behoeften en belevingen. Vier vragen aan de auteur.

Lees verder

Volg ons via